Jeste li znali da se grijani duhanski proizvodi odsad proizvode u Hrvatskoj?

Jeste li znali da se grijani duhanski proizvodi odsad proizvode u Hrvatskoj?

U BAT-ovoj tvornici duhana u Kanfanaru, koja je smještena na istarskom poluotoku, od kraja prošle godine proizvode se grijani duhanski prozvodi, tzv. duhanski umetci koji se koriste u glo™ hyper+ uređajima. Tvornica je tako postala jedna od rijetkih u svijetu koja, uz klasične cigarete, proizvodi i ovu novu generaciju sve traženijih duhanskih proizvoda, koji će se iz Istre izvoziti na 28 tržišta u Europi, ali i van Europe. Na taj je način Hrvatska stavljena u središte transformacije globalne duhanske industrije.

Grijani duhanski proizvodi alternativa su klasičnim cigaretama, s potencijalom smanjene štetnosti. Tijekom njihove konzumacije ne dolazi do sagorijevanja, već isključivo do zagrijavanja duhana, pri čemu se oslobađa manje štetnih tvari. glo uređaji tako omogućuju konzumaciju visoko kvalitetnog duhana uz 90-95% manje štetnih tvari*, bez dima i pepela**, s manje neugodnih mirisa** na odjeći i u prostoriji te uz mogućnost 20 uzastopnih korištenja, uz samo jedno punjenje.

*Usporedba dima iz 3R4F referentne cigarete (s približno 9 mg katrana) i pare koja nastaje korištenjem glo™, mjerenjem 9 štetnih komponenti za koje je Svjetska zdravstvena organizacija preporučila da bi trebalo smanjiti u cigaretnom dimu. Ove karakteristike ne znače nužno da je ovaj proizvod manje štetan od ostalih duhanskih proizvoda.

**U usporedbi sa standardnom cigaretom prilikom pušenja. Ove karakteristike ne znače nužno da je ovaj proizvod manje štetan od ostalih duhanskih proizvoda.